Keskikesä on taittunut ja elämme parhainta loma-aikaa. Luonto tarjoilee metsässä mustikkaa, mansikka on parhaimmillaan ja järvivedet lämpöisiä uida. Oma loma häämöttää horisontissa ja olo on kutkuttavan odottava. Kaksi viikkoa lomaa tuntuu luksukselta yrittäjälle. Kun loma on niinkin lyhyt kuin kaksi viikkoa, niin parhainta on lähteä pois arkiympyröistä. Irrottautua rutiineista ja pakata mukaan vain välttämättömin. Ja kaikkein parhain tapa laskea stressitasoja on mennä luontoon, vaeltaa, samoilla, retkeillä tai vain kävellä metsässä. Kun käyt metsäkävelyllä vähintään kerran viikossa, niin se saa meidät luontoyhteyteen. Mitä useammin pääset luontoon, sen parempi se on terveyden kannalta. Luonto hivelee sisäistä kauneutta ja palauttaa meidät luonnolliseen rytmiin. Hengitys tasaantuu, pulssi laskee ja olo rauhoittuu.

Luonnossa kannattaa tarkkailla ympäristöä, kukkien kutsuvaa heiluntaa lempeässä tuulessa, taustalla laulavaa lintua tai ihan vain seurata perhosen liihottelua auringossa. Hengittää syvään raikasta ilmaa ja puhaltaa se ulos kehon jännitysten kanssa. Tarkkaillen, kuunnellen ja rauhoittuen kehon rytmi tasaantuu ja mieli virkistyy. Olo on seestynyt jo puolen tunnin kävelylenkin jälkeen.

Luonnossa voi liikkua oman sisäisen rytmin löytämiseksi ei pelkästään kunnon vuoksi. Liikunnasta tulee liian usein mieleen kipu ja tuska, tavoitteellisuus ja täydellinen kunto. Joskus keho tarvitsee viikkoja lepoaikaa palautuakseen. Olen ottanut omaksi tavoitteeksi löytää oikean rytmin. Tehdä vähemmän tai enemmän silloin kun siltä tuntuu, kuunnella kehoa ja mieltä. Kuljeskella toisinaan hitaasti omissa ajatuksissa. Tai sitten suorittaen tehokkaampi lenkki kun energiatasot ovat korkealla. Keho kuitenkin tarvitsee palautumisen, liikunta on itseasissa kolmiosaista, ensin energiaa kuluttavaa, sitten tasaavaa ja lopulta lepo palauttaa ja kehittää kehoa. Kehoa kuuntelemalla pystyt peilaamaan mitä kannattaa tehdä ja silloin usein vältyt myös turhilta kivuilta ja rasitusvammoilta. Epätodelliset kuntoiluihanteet kannattaa jättää rauhaan viimeistään silloin, kun mittari näyttää lähemmäs viittäkymentä. Parempi on tehdä vaikka se mietiskelevä kävelylenkki lähimetsään. Anna kehosi kertoa mitä tarvitset ja luonnon parantaa. Nautitaan kesästä!