Tällä viikolla olin EKOPHARMA Helsingillä kouluttautumassa AHA-happokuorintojen mielenkiintoiseen maailmaan. Kun kyseessä on luonnonkosmetiikka niin ensimmäinen ajatus on, että eihän happokuorinnat voi olla luonnonkosmetiikkaa! Kyseessä on kuitenkin täysin luonnosta saatavat AHA-hapot, jotka ovat eri asia kuin kemialliset vahvat happokuorinnat. EKOPHARMAlla on kaksi pH-kuorintaa, joiden teho perustuu AHA-happoihin. AHA tarkoittaa alfahydroksidihappoa eli hedelmähappoa, joka esiintyy hedelmissä ja marjoissa karboksyylihappona. EKOPHARMAn hedelmähapot on eristetty mustikka-, sokeriruoko-, sitruuna-, appelsiin-, ja sokerivaahterauutteesta. Eli kyseessä on täysin luonnosta saatavat tuotteet.

Miten  hapot toimivat iholla?

Ihon oma pH on noin 5,4 eli lievästi hapan ja hoidossa käytetyt pH arvot ovat 2 ja 3. Eli iholle viedään hetkellisesti huomattavasti enemmän happamampi liuos kuin ihon oma pH. Miedompi pH eli 3 sopii kaikille ihotyypeille, uudistaen, kirkastaen ja heleyttäen ihoa – poistaen sen pinnalta ihon keratiiniproteiineja. Happamampi pH eli 2 sopii silloin kun hoidetaan hyperpigmentaatiota, aknea, aknearpia ja paikallisia iho-ongelmia. AHA-happohoidossa on ihan normaalia, että iho hieman punoittaa, kirvelee ja pistelee hoidon aikana. Pistely tarkoittaa, että epidermiksen ihosolukko uudistuu sarveissolukerroksen pinnalta (ihon pintakerros) eli ihon kertinosyytiit ”sulaa” pois. Happohoidon jälkeen iho rauhoitetaan naamiolla ja hoidon jälkeen et enää huomaa ihon punoitusta.

Kenelle happohoito sopii?

AHA-happohoidot sopivat erityisesti iäkkäämmälle iholle. Ihon vanhetessa sen pH muuttuu emäksisempään suuntaan, pH saattaa nousta jopa 6n. Yhden arvon nousu kuulostaa ehkä pieneltä mutta ihon pinnalla muutos on suuri. Iho kuivuu ja altistuu haitallisille mikrobeille helpommin. Siksi on tärkeää, että ihon hoitoon kiinnitetään huomiota sen ikääntyessä. Ja kannattaa muistaa myös se, että koskaan ei ole liian  myöhäistä aloittaa ihonhoito! Ihon ikääntymistä ei kannata murehtia vaan hoitaa sitä parhaalla mahdollisella tavalla, jolloin se on iästä huolimatta hyvinvoiva ja kaunis.

Happohoitojen jälkeen on tärkeää suojautua auringolta. Ihon pintakerros on hoidon jälkeen suojattomampi, jolloin auringon haitalliset säteet pääsevät vaikuttamaan voimakkaammin. Myös hoidossa vaalentuneet pigmenttiläiskät uusiutuvat nopeasti jos aurinko polttaa heti ihoa. Auringolta suojautuminen on erityisen tärkeää ikääntyneellle iholle ja jos haluaa vältää syviä ryppyä niin aurinko ei ole ystävä. Itse koen, että rypyt ja ihon ikääntyminen on luonnollinen ja normaali osa elämää mutta järkevä auringosta nauttiminen on myös sitä.

Nordic Ritualin hoitopalettiin tulee pian kaksi uutta kirkastavaa ja heleyttävää AHA-happohoitoa. Voit valita nopean pikakirkastushoidon tai nauttia pitkästä  kasvohoidosta, jossa pureudutaan iho-ongelmiin, kosteutukseen ja ihon kirkastamiseen. parhain ja tavoitteellisin hoitotulos saadaan kun AHA-happohoidot otetaan sarjana eli noin 3-6 hoitokertaa 3-4 viikon välein. Eli jos ihosi on ikääntynyt, väsynyt, eloton, tukkeutunut, epäpuhdas, akneiho tai sieltä löytyy pigmenttihäiriöitä niin AHA-happohoito on vastaus!