Vuodenaika on vaihtunut ja iho kaipaa kosteutusta ja parempaa suojaa. Kosteusvoide kannattaa päivittää täyteläisempään ja tarkastella muutenkin lähemmin iholle tuotavia tuotteita. Ja muistaa, että yksi syy miksi iholle tuodaan suojaavia tuotteita on ihon pinnan suojabarriäärin ravitseminen – pienet hyödylliset ihoa suojaavat mikrobit tarvitsevat ravintoa. Pienen Huilin kasvohoidossa tuodaan ihon pinnalle muun muassa prepiootteja ja peptidejä, jotka ruokkivat tätä hyvälaatuista mikrobikasvustoa. Kasvojen ihon kotihoidossa on hyvä muistaa seerumit, seerumi on tehotiiviste jossa on enemmän vaikuttavia aineita kuin päivä- tai yövoiteessa. Seerumien molekyylikoko on myös pienempi, joten niiden imeytyminen iholle on tehokkaampaa. Ennenkuin laitat seerumin iholle, iho kannattaa puhdistaa epäpuhtauksista, siihen sopii loistavasti joko EKOPHARMA Helsingin Vadelma Misellivesi tai uusi ihana Karpalo Puhdistusöljy. Karpalo puhdistysöljy on geeliputsari joka muuttuu iholla maidoksi ja poistaa meikin ja lian todella helposti. Puhdistus on hellävarainen mutta tehokas. Seerumi kannattaa levittää aina hieman kosteutetulle iholle, puhdistuksen jälkeen voit vielä kosteuttaa ihoa Vadelma Kasvovedellä, sumutettava kasvovesi on kätevä koska siten iholle saa tasaisesti kevyen kosteuden kauttaaltaan. Kun kasvovesi on hieman jo imeytynyt on aika levittää seerumi, yksi pumpun painallus tai 4 osa pipetillistä seerumia riittää. Ohuita vesimäisiä seerumeita voi käyttää sekä aamuin että illoin, öljypohjaiset seerumit ovat parempia iltakäyttöön. Iltaisin on yleensä enemmän aikaa ja tuotteet saavat rauhassa imeytyä kasvoille, eikä niiden päälle laiteta meikkiä. Itse suosin seerumien käyttöä iltaisin, iho saa rauhoittua ja pienestä kasvohoidosta tulee rentouttava iltarutiini. Seerumeita kannattaa käyttää kuuriluonteisesti, ei kokoajan. Silloin kun iho on erityisen kuiva ja kiristää suihkun jälkeen tai kun takana on aurinkoloma ja iho kaipaa tehohoitoa.
Luonnonkosmetiikan seerumeiden tehoaineet perustuvat marjoihin ja kasviuutteisiin, peptideihin, prebiotteihin, vitamiineihin, keramideihin, hyaluronihappoon ja marja- ja kasviöljyihin. Tästä kombosta saadaan tehotiiviste joka kosteuttaa ja hoitaa ihoa. Kasviuute valmistuu hitaasti uuttamalla kasvin osia sopivassa liuottimessa (alkoholi, vesi, glyseroli), tämä kestää yleensä noin 6-8 tuntia. Liuotin tislataan lopullisesta uutoksesta. Luonnonkosmetiikassa käytetty alkoholi on luomuviljellystä viljasta valmistettua. Luonnonkosmetiikan hyaluronihappo on biologisesti valmistettua. Hyaluronihappoa on ihon dermiksen soluväliaineissa ja sen määrä vähenee kun ikää kertyy. Hyalyronihappo sitoo itseensä hyvin vettä, kolmasosan omasta painostaa. Hyalyronihappo myös tehostaa kollageenin muodostusta ja parantaa ihon kimmoisuutta.
Seerumeilla on helppo hoitaa täsmäongelmia, jos jokin alue ihosta on erittäin pintakuiva, täynnä epäpuhtauksia, kiiltävä, eloton, levitä erityisesti näille alueille seerumia ja voit toistaa sen sekä aamuin että illoin. Seerumilla on myös kätevä ohentaa liian paksua meikkivoidetta ja saada muita tuotteita imeytymään ihoon paremmin. Seerumit ovat mielestäni ihon pikapelastajia ja tärkeitä tuotteita silloin kun iho kaipaa erityistä huomiota.